Massages

Massages2024-03-04T10:20:33+00:00

Ik ben Joyce Wintjens naast mijn werkzaamheden binnen de tandheelkunde deel ik nog een passie “Masseren” .
Sinds 2015 heb ik diverse cursussen gevolgd om de kunst van onspanningsmassage, hotstone-massage en Japanse Gezichtmassage te mogen overbrengen om een ander een welverdiend relax-moment te geven.
Mijn doel is om ervoor te zorgen dat mijn cliënte met een ontspannen, relax gevoel en vol frisse energie weer huiswaarts mogen keren. Want de juiste balans is essentieel om lekker in je vel te zitten.

Ontspannings – massage

Wat is Ontspanningmassage:

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Wat is het doel:

Het doel van ontspanningsmassage is om een volledige ontspanning te bewerkstelligen in het lichaam. De ontspanningsmassage geeft een gevoel van complete ontspanning. Opgebouwde spanningen vloeien weg waardoor u zich weer als herboren voelt. Hierdoor zullen diverse lichaamsfuncties beter gaan functioneren waardoor u zich fitter zult gaan voelen.

Effecten:

De voornaamste effecten van de klassieke massage zijn:
* Stimuleren van de doorbloeding waardoor de afvalstoffen in ons lichaam sneller afgevoerd worden;
* Herstellen van spierspanning en spierkracht;
* Losmaken van verkrampte spieren;
* Normaliseren van de spiergevoeligheid;
* Verbeteren van spier- en huidbeweeglijkheid;
* Verminderd stress;
* Brengt je terug naar jezelf.

Een regelmatige massage geeft u meer vitaliteit en een betere gezondheid. Tevens is een ontspanningsmassage een stukje voor uzelf: een moment van rust en bewustwording.
Het is heel belangrijk dat u bij de eerste behandeling aangeeft wat u prettig vindt. Hierdoor zult u met een tevreden gevoel weer naar buiten stappen.

Hotstone massage

Wat is Hotstone-massage:

De Hotstone-massage is een heerlijke lichaamsbehandeling die een ontspanningsmassage combineert met warme stenen…
… een weldaad is voor lichaam en geest!

De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt zijn basaltstenen; vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren heen zijn gepolijst. De indianen zeggen dan ook dat deze zijn gevormd door de 4 elementen: Aarde, Wind, Water en Vuur
De grootte van deze basalt-stenen kan variëren van 2 tot 12 cm en zijn zeer rijk aan ijzer en magnesium, hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug en helpt bij ontspannen. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht en warmte-geleiding, zijn licht en voelen zacht aan.

Hoe ziet een hotstone-massage eruit:

Eerst worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens wordt een ander deel van het lichaam gemasseerd met warme, etherische olie. Soms wordt afwisselend met of zonder stenen gemasseerd. Vervolgens wordt het deel van het lichaam, waar eerst de stenen lagen, gemasseerd. Door de combinatie van warmte, druk en beweging kom je dieper in het spierweefsel, wat de massage effectiever maakt.

Wat is het effect van een hotstone-massage:

Hotstone-massage werkt vooral ontspannend.
Het idee achter hotstone-massage is dat de warmte afkomstig van de warme stenen dieper in het spierweefsel dringt voor een diep ontspannende werking. De warmte zorgt ervoor dat gespannen spieren door stress weer los komen waardoor de pijn en kramp zal worden weggenomen.
Bovendien zorgt de warmte ervoor dat het bloed beter circuleert in het lichaam en meer voedingsstoffen voor individuele cellen levert en het lymfevatenstelsel stimuleert in het vervoer van afvalstoffen die afkomstig zijn uit afzonderlijke cellen.
Ook wordt er energie van het lichaam los gelaten wat geblokkeerd was door vermoeidheid en stress. Het zenuwstelsel komt hiermee in een rustiger staat.
Al met al wordt de hitte van de stenen in hotstone-massage gebruikt om de effecten van stress in het lichaam te stoppen.
Een hotstone-massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen, geeft een betere doorbloeding en brengt het lichaam weer in balans en geeft een algehele ontspanning
Maar een hotstone-massage is bovenal een weldaad om van te genieten!

Erg geschikt voor mensen die last hebben van:
* Algemene moeheid / Stress;
* Spier en/ of zenuwpijn;
* Gewrichtsproblemen;
* Slechte doorbloeding/ kouwelijk;
* Rug/ nekklachten ;
* Maar zeker gewoon voor mensen die eens lekker willen
relaxen.

Japanse Gezichts – massage

(KO BI DO)

Wat is Japanse Gezichtsmassage (KO BI DO):

De Japanse gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst, die dankzij de ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties heen, leidt tot een unicum op massagegebied. Ko Bi Do wordt al eeuwen in Japan uitgevoerd. Het bevordert de doorstroom van ‘Ki’ in het lichaam. Met ‘Ki’ wordt levensenergie bedoelt. Een goede doorstroom is belangrijk om het lichaam en de geest in evenwicht te houden. Een goed evenwicht uit zich in een goede algemene gezondheid. Iemand die lichamelijk en geestelijk gezond is straalt dit ook uit.

Unieke massagevormen

De Japanse gezichtsmassage of KO BI DO is een unieke ontspannende en energetische massage. Elk deeltje van kruin tot en met schouder wordt met specifieke en aangepaste technieken onder handen genomen. Het is als het ware een combinatie van een hoofd-, nek-, schouder- en gezichtsmassage met drukpunt technieken uit de lymfedrainage.
De behandeling van meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Door de combinatie van enerzijds een ontspannende massage en anderzijds het opheffen van diverse blokkades in je lijf, plus het liftende effect, geeft deze massage je alles wat je in deze tijd van drukte en stress nodig hebt om tot jezelf te komen.

Deze massagetechniek verhelpt hoofdpijn, migraine, hooikoorts,verkoudheid, duizeligheid, oorklachten, versterkt de maag, lever, galblaas, blaas en darmen.
Ook stimuleert het de gezondheid van hoofdhuid, haar en schoonheid van buiten en optimale ontspanning van binnen.

Alle bovenstaande massage vormen zijn zowel voor dames als heren geschikt.

Afspraak maken

06-22180348